Ugrás a fő tartalomra

Dragon Dictation - Siri klón iphone-ra

Pár napja telepítettem az iphone-omra a nuance nevezetű cégnek a "Dragon Dictation" alkalmazását.
Kicsit szkeptikus voltam a programmal kapcsolatban mivel a 4S-en lévő Siri magyar vonatkozása az jelen pillanatban egyenlő a nullávál. Telepítettem, indítottam, kipróbáltam, csodálkoztam....A csodálkozásom abban nyilvánult meg hogy bármit diktáltam a programnak magyarul mindent tökéletesen felismert. Nem volt benne hiba. Kivéve akkor ha valami angol kifejezést is belevittem a mondataimba.


A diktálást a fent látható képen úgy tudtam elindítani hogy rányomtam a piros ikonra és már el is kezdődött a felismerés. Miután végeztem, a program elkezdi feldolgozni a hanganyagot. A szöveg hosszától függően ez akár több másodperc is lehet. Ha végzett, megjeleníti hogy mit ismert fel. Ha esetleg van olyan ami nem tetszik, természetesen ki lehet javítani.


A diktálást követően eldönthetem hogy mit szeretnék kezdeni a szöveggel. Elküldhetem SMS-ben, emailben, vágólapra másolhatom és bárhova beilleszthetem. Sőt akár a közösségi oldalakon is közzétehetem ha úgy kívánom. Ha nem szeretünk kézzel gépelni bármilyen szöveget akkor ez a program tökéletesen megfelel erre a célra. Egyenlőre olyan sokat nem foglalkoztam a programmal de az első tapasztalatok alapján nagyon kellemes a használata.
Androidosok számára egyenlőre nem elérhető a program. Bár állítólag nekik már régóta több ilyen program is létezik. Nekem sose volt droidos telefonom de biztos van benne igazság.

Ami a lényeg viszont hogy a program teljesen INGYENES.


Megjegyzések

  1. na utánanéztem kicsit. van pár alternatíva droidra, de nem igazán kezelik rendesen szépséges nyelvünket. :) vagy csak én nem voltam elég kitartó...

    VálaszTörlés
  2. Egyenlőre akkor ez a cucc elég jónak tűnik.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Rihanna - névnap - only girl

Egy kedves ismerősöm jelentkezett tegnap, hogy még talán 1 évvel ezelőtt beszéltünk arról ha Rihanna Budapestre jön koncertezni akkor elmegyünk megnézni. Már régóta kedvelem a zenéjét. Talán alig van 1-2 szám amit annyira nem szeretek, de a többi mind nagyon rendben van. Ezen felbuzdulva újra a virtuális pénztárcámba nyúltam és megvásároltam az egyik zeneszámát az Itunes-on, amit majd több is követ majd.
1,29 euróba került, tehát nem volt vészes az ára. Igazán meglephetne valaki névnapomra egy Rihanna koncertjeggyel. :) Na jó nem kell... DE MÉGIS :)
Jövő hét csütörtökön lesz, kicsit későn ébredtünk rá, hogy ott szeretnénk lenni.. :(

Sorba jutnak az eszembe a jobbnál jobb számok:

Only Girl, Unfaithful, Umbrella, Russian Roulette, Te Amo, Don't Stop The Music

Természetesen ennél még van jóval több is, de most csak ennyi jutott hirtelen az eszembe.
Nem vagyok egy nagy koncertbe járó ember, viszont RIHANNA az egészen más... :)

Csak nézzétek meg ezt a youtube videót és döntsétek el: OT…

Apple base :)

Egy ötletes kép egy lehetséges ajándékról....... :)
Köszönet egy ismerősnek face-ről.