2011. november 27., vasárnap

Vége az évnek - Forma1

Nagyon régóta vagyok Ferrari rajongó, függetlenül attól hogy éppen ki vezeti a vörös szépségeket. Ez az idei évad számomra nagyon nagy csalódás volt. Egyszerűen nem tudtak összerakni egy normális versenyképes autót. Amíg a Ferrari szenvedt, addig a RedBull és a Mclaren egymás között osztogatta a helyezéseket. Vettelre nem lehet panasza a RedBullnak mert mindent megtett a sikerért és ez be is jött nekik. 15 elsőség az időmérőn, ez nem semmi. Egymás után 2 világbajnoki cím. Ha a következő évben is ilyen domináns lesz akkor egy újabb Schumacheri időszak köszönt ránk. Na ezt én nem nagyon szeretném.
Azért azt kíváncsian várom hogy mikor ébred fel a Ferrari hogy Massa ideje lejárt a csapatnál. Egyszerűen a versenyeken olyan mintha ott sem lenne. Óriási különbség van Alonso és Massa között. Helyére egy jó gyors, talán fiatal pilóta kellene akiben ég a tűz. Szerencsétlen Alonso pedig próbál mindig kitalálni valamit amivel mentegetni tudja a csapat gyatra teljesítményét. De egy idő után után már nem lehet mire hivatkozni. Hozni kellene az eredményeket.
Talán a diffúzor betiltása azt eredményezheti hogy kicsit közelebb kerülnek a RedBull-hoz. Bár én sose szerettem azt a nézetet hogy tiltsuk be ezt tiltsuk be azt, korlátozzuk a fejlesztéseket. A forma1 pont azért
az autóversenyzés király kategóriája, hogy mindig a legújabb fejlesztések itt jelennek meg amiket később talán a utcai autókban is használni tudnak majd.

Jövőre azért már nagyon szeretnék egy ütőképes csapatot látni a Ferrarinál, bár ez Massával kicsit elképzelhetetlen. Alonso-ban benne van az amivel a csapat tudna győzni, de ahhoz tényleg olyan autó kell amivel ott lehet az elején.

FORZA FERRARI !!!!!


1 megjegyzés:

  1. Régen sokat néztem F1 -t, sőt mondhatni akár "rajongója" is voltam. nekem tetszett "Schumi era", ennyivel jobb autójuk volt + jobb pilóta ennyi. Akkor kezdődött a "gőgős használtautó kereskedő" szemétkedése (AKA: Bernie Ecclestone, hogy "na büntessük meg már meg azt aki obban elhúz a többiektől". Szívás, ez technikai sportág, s szemben a yankee versenyekkel ahol eléggé szigorúan le van szabályozva ki milyen autót, fejlesztést etc .. használhat (lsd: NASCAR, Indycar); itt nincs. Ez a szabadság volt az ami egyedivé és versenyképessé tette az F1 versenyszériáját a többiekéhez képest, de ezt ő kb. 10 éve sikeresen "kiheréli". Ha meg ennyire az egyenlőség híve, akkor mindenkinek "piros autót" és Go! Ezzel az állandó szabály módosítgatásokkal, változtatásokkal nem igazán tud + eredményt elérni (azt hogy ezt az F1 hű média hogy kommunikálja le egy dolog) de amúgy is: ez egy szubjektív vélemény :D

    de ettől függetlenül detto: Forza Scuderia Ferrari !

    VálaszTörlés